my digi buddies

The Manager !!

My photo
penang, Malaysia
21 years old. Student UITM -keep loving me ♥

Sunday, December 19, 2010

Kedah here i come !

Assalamualaikum.

awak-awak sekalian...terima kaseh kerana rajin bebenor berkunjung ke belog paten yg entah hape2 nehh hehee... pasni kan awak sekalian paten ta boleh rajin dah nak update blog setiap minggu bab cuti sem dah nak akhir.. (jiwa memberontak) bab ta puas menikmati cuti yg sgt pendek ! kalu awak perasan kan masa tu sangat cepat berlalu kan pejam celik dah hari ahad..sbenarnya entry kali ni berkenaan nak kena sambung belajar balik and nak share ngn korg yg i dapat kos ape n smbg belajar kat mane..ok bawah nih hasil print screen i kali pertama ! yahooooo berjaya jugak menghasilkan print screen..kalu korg ta nampak boleh click kat  gambar tu nanti kua lah yg besau!

alhamdulilah syukur ke hadrat Ilahi sbb bagi peluang hambamu yg keldil ini melanjutkan pelajaran !

sok seh sok seh paten nak bercerita nehh.. actly ak ta minat lansung pn kos nih saje je lah minta tgk2 dapat ha hamik kau.. sbb apa ta suka kos ni? sbb dia terlalu banyak membaca, pasal undang2, politik segala.. haishh dah la ta minat politik.. mcmna nak carry kos ni pn ta tahu, korg doa2 kan lah ea .. berkat doa korang tu mane tahu kan.. ok tempat dekat Kedah sgt bersyukur sbb dekat dgn rumah (boleh balik every week) haha "mama zati balik setiap minggu tau" so ma ta pyh lah rindu kat zati nanti hehee.. lebih kurang 40minit je nak ke UiTM merbuk neh.. dekat kan ! and sgt2 lah bersyukur sbb same ngn ILAH bff ak.. nanti nak ddk satu bilik ngn ILAH .. ILAH, i cop u dulu tau ! hehee..ha nak gtahu pasni ta boleh lah nak slalu on9 facebook sgt sbb kita ta de berukband la, kat umah gune strmyx lah awak.. hope kat kolej nanti ade wifi ! oke sape2 nanti yg ternampak ke terselisih ke terlanggar bahu kite (minta maaf dulu) ke kan kat kampus jgn lah segan silu dan berasa malu nak tegor tau.. tegor je paten ta sombong mcm yg korg sangkakan lah..
"ta kenal maka ta cinta" kan awak kan.. 



thanks for read this entry!
wait for entry comming soon !
with luv paten ijati fatin izzati !



Friday, December 17, 2010

KASUT FLAT/WEDGES

Assalamualaikum.
entry kali ni nak promote kasut !
walaupon ta dapat duet kita nak promote jgk !

nak memperkenalkan kasut flat kat korang ..kasut jenis nih lah kasut fav i..apekah manfaat atau kelebihan atau kebaikkan atau kefaedahan memakai kasut jenis ni??

  1. korang takkan rasa lenguh kaki kalau pakai untuk berjalan jauh.
  2. sangat selesa sbb ta payah nak terpeleot sana sini sbb ta da tumit.
  3. sangat simple and comel.
  4. sesuai pki untuk ke kelas (student)
depan dia berbentuk B
kalu banyak duit i nak beli setiap satu jenis kasut ni,ta boleh tgk lahh sbb comel sgt !

tips: kalau korg tak serasi dgn kasut jenis ni sbb kasut ni jenis mmg senang melecet kat bahagian belakang kan.. ok selepas beli jgn pakai lg korang gigit dulu bahagian belakang tu (petua)


kasut flat ni u all sesuai dikenakan atau digayakan dengan seluar jeans skinny atau dengan skirt pendek (non muslim) atau skirt labuh (melayu boleh) haha !
korang akan nampak lebih style bila kasut ni korang beli yang warnanya terang atau dlm
bahasa omputehnya 'striking colours' ha igt ta pandai ke !

yg atas td tu depan dia berbentuk B yg ini pulak depan dia berbentuk A yg berbentuk A ni slalunya dipakai oleh mereka yg kakinya kurus ! tapi kalu korg yg berkaki agak berisi tuh mcm i nak pakai jgk boleh tapi kan nanti terlalu padat ta cantek plak dan akan bt korg tidak selesa .

kasut ni jenis wedges tapaknya tinggi tapi rata !
kasut jenis ni juga fav i kenapakah??


  1. tapaknya rata so kalau jalan kat pasir/lecak ta da lah risau tumit tengelam ke hape.
  2. sbb kasut ni tapaknya rata buat kita setabil bila berjalan walaupun tinggi.
  3. sgt sesuai dipakai oleh mereka yg berumur 15-40 tahun (expcly remaja)
sesuai digayakan dengan?
  • baju kurung
  • jubah
  • seluar jeans
  • seluar slack
  • skirt labuh (panjang)
  • skirt pendek (non muslim)

wedges jenis bertali !
sgt comel tapi kan kena rajin lah nak mengikatnyo.. lgpn kalu korang pki sluar panjang kn bukannya nampak tali yg belit2 tuee..

kesangatan kecomelan dan kesangatan gojes !

nie lah high heel awak.. cantek kan cantek kan
tapi kan kasut jenis ni mmg senang nak melecet !
kalu i pki kena taruk plaster siap2.. u all pn same jgk kn? i tahu ! heee
high heel ni slalu dipakai oleh mereka yg berumur 20++ yg bekerja pejabat (officer)
nampak elegan and berketerampilan !





mereka suka membaca tapi malas menghantar comment !
anda terasa ? mmg i kata kat u all pn ! haha

thanks for read this entry
wasalam. boi - boi ! ;)



Thursday, December 9, 2010

WAHAI BRACES !


assalamualaikum..
halo eberibady sekalian!
minum radix jap haha
ok silakan membaca!

tajuk entry ni dah sebati dlm hidup aku..braces ataupong dalam bahasa melayunya pendangkap gg ni adalah dari element besi selain dawai dan getah yg digunakan.. ewah..ewah.. actually braces ni dipakai oleh mereka yg bergg jongang,jarang,atau kedudukan gg yg berlapis atau tidak teratur ... braces ni ada macam2 jenis tau u all tp yg pames pon yg mcm kite pki ni ha.. crta pasal kos(perbelanjaan) nak pki braces shngga sekarang total2 leh beli macbook(laptp apple) 2 bijik lah... bapak punya mahal.. private klinik kot.. kalu gov mmg murah tp tersgt lah kelembapan! crta pasal tretment plak every month kena g dental cuci,tkar dawai,tkar getah, berbagai2 lengoh lah mulot ni nganga!


collection gambar yg menonjolkan pagar besi ! hoho

shes my elder sister.. she also wear braces!
comelnyew kak lyn!



colour pink aww!~

awak..awak sekalian.. kalu awak tak tahan sakit mulut ta pyh la pki braces ni tau sbb kalu pki slalu jd ulser kat mulut or org ckp mata ikan tuhh! kite tetiap minggu ade je ulser ~ sadis giler!


[ gambar lama ]
time ni kurus lg !
my first sister!

sunglasses tuh mmg style dia lotak kat kepale ! hihii...

keterimaan kekasihan kepadaan keandaan keranaan kesudiaan kedatangan ke belog paten!
kalu awak sekalian suke bace belog paten awak sekalian follow lah kalu ade byk follower lg semangat kite na buad entry yg GEMPAK2!


u oll suke bace tp tangan tuh kemalasan na rite down comment an! haha
wasalam.
~boiboi~

Tuesday, December 7, 2010

tutorial wearing shawl again !

Assalamualaikum.

entry ni ta nak cakap banyak just nak tunjuk kat korg cara fatin pki shawl ok.. ni style yg slalu fatin pki.. korg leh lah belajar2 ehh.. ok yg anak tudung syria tue.. ta kisah pn nak yg mcm mane sbb skrg kan ada macam2 jenis.. fatin punyer jenis kain jersey, fatin ada jgk jenis kain cotton tp ta slalu sgt pakai fatin lebih slesa jenis ni... ok cara ftn pki shawl ta payah lnsg pki kerongsang(pin) cuma gunakan jarum peniti sahaja (sgt mudah) ..
play the video ok :)

*******
video


tips from fatin: kalau korang nak pakai selendang macam style2 dgn bereben bagai korg kena pakai baju yg simple tau.. baru nampak stylish and superb!! tehee selamat mencuba !


thanks coz spending ur time for reading and view my blog!
and i think it not to late to wish salam maal hijrah to all muslim and muslimat!
wasalam.......




Friday, December 3, 2010

TEYN & CAKE

-bismillah-
salam?
halo eberibady!
paten update blog lg kah?? ya! sgt xsangka knapakah rajin bebenor?? hoho
saje lah bosan2 ari jumaat kan rehat lama dari 12.15pm-2.45pm
so ak decide lepak kat scret rcpie lah ada ekon tejuk tikit ! hihi
ok sambil2 mkn cake maen wabcam lu der!
hasilnyo?? di bawah !
~chek it out~

ni namenyo muka x bersalah tau awak awak sekalian! jgn tiru aw sbb ta comel!
scret rcpie xdak wifi mcm McD or STARBUCK ...
so kenalah guno berukband 'DIGI KU BERSAMAMU'


korg nampak x cake yg GIANT kat belakang ak tuh? mak ai tgk lelame leh konyang hoi !

*******

*********

macam2 reaction tau! hihi
ok nak tgk paten pki spec tu gambo yg ujung tuh ! comel tak awak??
xcomel?? ok acepted!
(sodeh)


*******

nak tayang hp murah ! baru beli jo jang oi ! hp lama simpan sbb sayang ! hihi ada jgk org mcmni kudukutnyoo*
ta de lah hp ni utk no maxis no celcm sepecial kit
awak..awak terliur ta tgok cake kite pogang tu? sodap jang oi ! adehh

-sekian-

wasalam awak yg comel- comel belaka
mataceh bab bace ngn lajin buka belog kite!
ok upah tiyom tikit mmuahx da cukup !
bui...bui...

Thursday, December 2, 2010

saya kerja office?

-bismillah-
assalamualaikum ?

alohaa??? .... ehem2...... sibuk..! sibuk.. ! hihi..... entry kali ni nak cerita yg aku da kerja ! first time tau kerja hihi gumbira xterkata lah beb mcm nak gigit tin je rasanya *tetibe* hihihi... kerja apew paten?? PEJABAT TANAH DAN DAERAH PULAU PINANG ! bukan bermaksud kerja teros i part time je lah u all i bt kaji selidik sikit.. kontrak 2 minggu je so ok lah kan dari ddk gumah membesarkan badan ! keje duit pown masyuk beb sapa nak bagi ha? habaq mai kuaq dah lorat penang kuikui... bawah ni collection pic masa xda kerja dan buat kerja bersama webcam hihi...

********

ececehh konon2 pogang pen tu rajin lah ! hihi
mari2 buat kerja bersama webcam !


yg mana satu pilihan anda?????
1...2...3...4

sorry gambar xberape banyak kemalasan nak upload !
entry yg pendek dan padat !
doakan ak dapat alaun lebey ehh leh bli shawl baru ! pastu bt tutorial kat korg ...


thanks for read this entry ! wa cayang lu beb walaweh.......